Laposmetélt gombával és póréhagymával



Elkészítés:
1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, négy lapba vágjuk, majd 6 mm széles, hosszú csíkokra szeljük, vagy tésztagéppel vágjuk fel.
2. A gombát a vajon kissé megpirítjuk, majd az újhagymát hozzáadva 2-3 percig sütjük. Citromlével, petrezselyemmel, vermuttal ízesítjük, melegen tartjuk. A póréhagymát sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük.
3. Egy kis lábast vízzel félig megtöltünk, és felforraljuk. Egy kisebb, tűzálló edényt beleállítunk, 1 dl forró vizet töltünk bele, és a vajkockákat egyenként belekeverjük. Utána a kisebb edényt a vízből kivesszük, és a mártást 1 percig keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a póréhagymát beleforgatva melegen tartjuk.
4. A tésztát sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, és 4 mélytányérba osztva, a gombát és a póréhagymát a tetejére kanalazzuk.