Laposmetélt gombával és póréhagymával

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Laposmetélt gombával és póréhagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb szeletelt póréhagyma
20 dkg szeletelt, friss gomba
vagy
20 dkg szeletelt szárított gomba
6 dkg vaj
4 szál összevágott újhagyma
½ db citrom leve
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vermut
1 dl forró víz
20 dkg kockára vágott, hideg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A tésztához:
3 db felvert tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál
30 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. A hozzávalókból kézzel vagy géppel tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, négy lapba vágjuk, majd 6 mm széles, hosszú csíkokra szeljük, vagy tésztagéppel vágjuk fel.

2. A gombát a vajon kissé megpirítjuk, majd az újhagymát hozzáadva 2-3 percig sütjük. Citromlével, petrezselyemmel, vermuttal ízesítjük, melegen tartjuk. A póréhagymát sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük.

3. Egy kis lábast vízzel félig megtöltünk, és felforraljuk. Egy kisebb, tűzálló edényt beleállítunk, 1 dl forró vizet töltünk bele, és a vajkockákat egyenként belekeverjük. Utána a kisebb edényt a vízből kivesszük, és a mártást 1 percig keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és a póréhagymát beleforgatva melegen tartjuk.

4. A tésztát sós vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, és 4 mélytányérba osztva, a gombát és a póréhagymát a tetejére kanalazzuk.

A legjobb otthon készült tésztából készíteni, de ha nincs erőnk, időnk hozzá, a készen vett is megteszi. Figyeljünk, hogy jó minőségű, ún. durumtésztát vásároljunk.
Ha szárított gombából készítjük, azt előtte beáztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Ha a tésztát kézzel gyúrjuk, nyújtjuk, akkor cipóban legalább 30 percre behűtjük. A kinyújtott, felszeletelt tésztát meglisztezett konyharuhára terítve, felhasználásig konyharuhával letakarjuk.
Laposmetélt gombával és póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Laposmetélt gombával és póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
hírlevél