Burgonya aurore módra

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Burgonya aurore módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg vaj
50 dkg apró burgonya
2 evőkanál tejszín
3 dl tej
3 evőkanál finomliszt
1 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál paradicsompüré
1 gerezd zúzott fokhagyma
25 dkg paradicsom
1 szál menta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát lesikáljuk, és sós vízzel leöntve a mentaszállal 10 percig főzzük. Leszűrjük, és a mentát kidobjuk belőle.

2. A paradicsomot félbevágjuk, a magját kikaparjuk, a húsát kockákra vágva félretesszük.

3. A paradicsomot 2 dkg vajon a fokhagymával, a paradicsompürével és a paprikával lefedve puhára pároljuk, majd egy tálba szűrjük. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük.

4. A lisztet a maradék vajon 1-2 percig kevergetve világosra sütjük.

5. A tejjel apránként felengedjük, és a tűzön addig kevergetjük, amíg mártássá nem sűrűsödött. Ha csomós maradna, átszűrjük. Sóval, borssal fűszerezzük, végül a paradicsompürét is belekeverjük.

6. A burgonyát beleforgatva, alaposan összekeverjük, majd tűzálló tálba átöntjük. Alufóliával letakarva a sütőben kb. 20 percig, ha a burgonya ezalatt nem puhulna meg, még tovább sütjük.

A nevét a francia aurore-mártásról kapta. Alapja besamel, amelyet paradicsompürével olyan rózsaszínűre festenek, mint a hasadó hajnal, mert az aurore magyarul hajnalt jelent. A burgonya aurore módra többnyire párolt hal vagy csirke, esetleg füstölt hal nagyszerű körete.
Burgonya aurore módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Burgonya aurore módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
recept beküldése