Rósejbni

Burgonya chips, Sültkrumpli

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rósejbni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg hámozott burgonya
ízlés szerint
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Egy teflonserpenyőbe a kétharmadáig olajat töltünk és megforrósítjuk. A burgonyát 2 mm vastag szeletekre vágjuk 10 percre hideg vízbe áztatjuk, a kioldódó keményítőt leöntjük róla: ettől lesz majd ropogós.

2. A burgonyaszeleteket papírtörlővel leitatjuk, és kisebb adagokban, az olajban kb. 3 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Az olajban esetleg összetapadó szeleteket a sütés során különválasztjuk, mert csak így válnak igazán ropogóssá. Papírtörlőre szedve leitatjuk, és csak a tálon sózzuk meg.

A recés papírtörlő itatja leghatékonyabban az olajat a krumpliról. De kibélelhetjük a tálat is papírtörlővel, nehogy az esetleg lecsepegő zsiradék a krumplit eláztassa.
A rósejbni, legújabb nevén burgonya-csipsz pecsenyék kitűnő körete, de a gyerekek ketchupba mártogatva önmagában is nagyon szeretik.
Rósejbni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8191 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
Rósejbni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2007)

Legnépszerűbb ételeink között is dobogós hely jut a burgonyának. Érdemes azt is megtanulni, hogy milyen sokoldalú alapélelmiszerről van szó, amiből nemcsak levest vagy változatos köretet, salátát készíthetünk, de sokféle... bővebben...
cikkek