Sonkás-sajtos szendvics

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sonkás-sajtos szendvics
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet nyers, vékonyra szeletelt sonka
vagy
20 dkg márványsajt
dl olívaolaj
8 szelet vékony szeletre vágott barna kenyér
2 gerezd félbevágott fokhagyma
20 dkg szeletelt marinált paprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kenyérszeleteket szépen megpirítjuk. Az egyik felüket fokhagymával bedörzsöljük, olívaolajjal meglocsoljuk és megborsozzuk.

2. A marinált paprikát papírtörlőn megszikkasztjuk. A sajtot a kenyérre reszeljük vagy morzsoljuk, és a sonkát ráfektetve, a paprikával koronázzuk. Borsot őrölünk rá, és azonnal tálaljuk.

8 db lesz belőle.

Az eredeti recept gorgonzola sajtot ír elő, de a nem túl érett rokforttal is kitűnő. Az összevagdalt paprikát fokhagymával, összevagdalt friss bazsalikommal is összekeverhetjük, és egy kevés borecettel ízesíthetjük. Alaposan kinyomkodva teríthetjük a sajt alá is, a pirítósra.
Az olaszok a kenyeret nagyon szeretik. Ennek a szendvicsnek az alapja a fokhagymás kenyér, amelyhez a vékonyra szelt kenyeret megpirítják és fokhagymával bedörzsölik.
Sonkás-sajtos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2041 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Sonkás-sajtos szendvics
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
vegetáriánus ételek