Padlizsánpástétommal töltött sajttulipán

| Töltött sajtkosárkák receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsánpástétommal töltött sajttulipán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A padlizsánpástétomhoz:
80 dkg padlizsán
1 csokor összevágott snidling
5 dkg kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
dl olívaolaj
1 gerezd tört fokhagyma
½ kiskanál pirospaprika

Elkészítés:

1. A paradicsompaprikát félbevágjuk, kicsumázzuk, és tálba fektetve megsózzuk, megborsozzuk. A citromlevet az olajjal összekeverve a paprikára öntjük, és lefedve 30 percig pácoljuk. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük.

2. A padlizsánpástétomhoz a padlizsánt hosszában félbevágjuk, és a vágatokat egy kevés olajjal kenjük, megsózzuk, megborsozzuk. Tepsire fektetve a sütőben 25 perc alatt megsütjük. Utána leitatjuk, és a belsejét kiskanállal kiszedjük, villával összetörjük. Olajbogyóval, fokhagymával és a snidling háromnegyed részével összekeverjük. Állandóan keverve a maradék olajat nagyon vékony sugárban belecsurgatjuk, a pirospaprikával fűszerezzük. 60 percre jégbe hűtjük.

3. A sajttulipánhoz sütőpapírból két 10 cm átmérőjű kört vágunk ki, és tepsire fektetjük, reszelt sajttal vastagon megszórjuk. A sütőben 5-10 percig sütjük. Akkor jó, ha a sajt felolvadt, és a széle barnulni kezd. Utána a sütőpapírról késsel óvatosan fellazítjuk, egy üveg kétujjnyi vastag nyakára fektetve tulipánformára hajlítjuk. Utána a többi sajttal ezt megismételjük.

4. A paprikát olajjal kenegetve grillben vagy sütőben 5 percig sütjük. A héját lehúzva a paprikát csíkokra vágjuk, és kereszt alakban tányérra fektetjük. Mindegyik sajttulipánba púpozott evőkanálnyi padlizsánpástétomot halmozunk, és a maradék snidlinggel megszórva tálaljuk.

A hozzávalókból 10 db-ot készíthetünk.

Előételnek kínálhatjuk, de a büféasztal dísze is lehet ez a mutatós, jóízű hideg fogás. Egy kis ügyességgel és türelemmel az asztalra varázsolhatjuk ezt a különlegességet.
Padlizsánpástétommal töltött sajttulipán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Padlizsánpástétommal töltött sajttulipán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
facebook