Szardellás pirítós

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás pirítós
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db bagett
8 db szardella
6 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A kenyeret vékonyan felszeleteljük. Teflonserpenyőben félujjnyi magasan olajat forrósítunk. A kenyérszeletek mindkét oldalát átsütjük, alaposan lecsepegtetjük, majd tepsire egymás mellé fektetve megpirítjuk. Szobahőmérsékletre hűtjük.

2. A szardellát az olajbogyóval, a fokhagymával és egy kevés olívaolajjal turmixgépben pépesítjük, kissé megborsozzuk. Ha túl száraznak érezzük, még egy kevés olajat öntünk bele. Nem sózzuk meg, mert a szardellától elég sós. A pirítósra kenve tálaljuk.

60 db lesz belőle.

Olaszországban gyakori, hogy leveshez, salátához pirítóst kínálnak. Gyakran valamivel ízesítik is, ez a recept például szardellapástétomot ajánl a kenyérre, ami különlegesen zamatossá teszi.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Szardellás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1802 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Szardellás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj