Spenótos articsókasaláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spenótos articsókasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db articsóka
15 dkg zsenge paraj
2 db citrom leve
8 dkg hámozott, pirított mandula
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
16 szem félbevágott, kimagozott fekete olajbogyó
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az articsókát előkészítjük: szárát letörjük, és a szár segítségével a szálakat kihúzzuk. A leveleket lebontjuk és a szívvel együtt sóval meg egy citrom levével ízesített vízben, lefedve 20-35 percig főzzük, majd leszűrjük. Tűvel vagy hegyes késsel meggyőződünk róla, hogy az articsóka megpuhult-e. A szára felőli részről egy lapot levágunk, és eldobjuk. Falatnyi darabokra vágjuk és kihűtjük.

2. A spenótot a mandula felével salátástálban összekeverjük. A maradék citromlevet az olajjal simára keverve ráöntjük. Az articsókát négy tányérba osztjuk, és a parajjal betakarjuk. A maradék mandulával, olajbogyóval és a sajttal megszórva tálaljuk.

Kitűnő előétel, de egy szelet puha kenyérrel meleg nyári napokon kellemes ebéd is lehet ez a saláta.
A készen vett, reszelt parmezán kevésbé jó hozzá, inkább parmezán jellegű sajtot vegyünk, és a reszelő kissé durvább fokán reszeljük a saláta tetejére
Spenótos articsókasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1302 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Spenótos articsókasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
ételfotó