Minestrone

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Minestrone
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rövid makaróni
25 dkg szárazbab
2 szál kockára vágott sárgarépa
2 db kockára vágott burgonya
1 szál összevágott zellerszár
15 dkg húsos, kockára vágott füstölt szalonna
2 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd összevágott fokhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
¼ fej vékonyra szeletelt káposzta
A tálaláshoz:
ízlés szerint reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A babot hideg vízzel leöntjük, és legalább 8 óráig, esetleg 1 éjjelen át áztatjuk. Leszűrjük, és 2 liter vízzel leöntve, lefedve kb. 1 és 1/2 óra alatt, de ha kell, még tovább puhára főzzük.

2. A szalonnát hideg vízbe rakva felforraljuk, leszűrjük, hideg vízbe áztatjuk, majd nemcsak alaposan lecsepegtetjük, de papírtörlőn le is itatjuk. Utána teflonserpenyőben az olajon 3 percig sütjük, majd a hagymát, a fokhagymát, a répát, a krumplit és a zellerszárat is beletéve 3 percig pároljuk. A paradicsompürét is belekeverjük, még 3 percig a tűzön hagyjuk, és a húslevessel felengedve 10 percig főzzük. A tetejéről a habot időnként leszedjük. A bouquet garnit meg a káposztát belerakva 5 percig forraljuk, majd a tűzről lehúzva félretesszük.

3. A babot leszűrjük, a levesbe keverjük, és együtt 10 percig főzzük. Végül a tésztát is hozzáadjuk, és 15 perc alatt, illetve amíg meg nem puhult, megfőzzük. A bouquet garnit kidobjuk, a levest megsózzuk, megborsozzuk. A tetejét reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Ahány vidéke csak van Olaszországnak, annyiféleképpen készítik a legnépszerűbb levest, a minestronét, de valamennyiben megtaláljuk a zöldséget és a rizst vagy a tésztát.
Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bouquet garni

Bouquet garni
1 szál zöld póréhagyma
1 szál kakukkfű
néhány szál zellerlevél
néhány szál petrezselyem

A hozzávalókat a póréhagyma zöldjébe beletekerjük, és cérnával összekötözzük. Hosszú zsinóron a fazékba lógatjuk.

Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
Minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Vince Kiadó, 2007)

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a... bővebben...
ételfotó