Pészachi banántorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pészachi banántorta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csésze durvára tört banán
7 db tojás
1 csipet
1 csésze dió
¾ csésze burgonyaliszt
igény szerint tejszín
A díszítéshez:
2 db banán
A formához:
kevés maceszliszt
kevés vaj

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a cukorral és a sóval sűrű, világos krémmé keverjük. Beleforgatjuk az összetört banánt, a burgonyalisztet, a durvára vágott diót, és végül a tojások fehérjéből vert kemény habot.

2. Kivajazunk egy tortaformát, meghintjük maceszliszttel, a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. A tortát a formában hagyjuk, 30 perc múlva letakarjuk alufóliával, és másnapig hűvös helyre tesszük.

3. Ekkor félbevágjuk, megkenjük a kemény tejszínhabbal (ebbe habfixálót is tehetünk, hogy szilárdabb legyen), feldíszítjük banánkarikákkal és a maradék habbal.

A macesztorta hagyományos fogás a pészachi ünnepi vacsorán, a széderestén. A másik ilyenkor fogyasztott édesség a banántorta.
Elkerülhetjük a banán barnulását, ha hámozva vagy hámozatlanul 2 órával a felhasználás előtt hideg, citromos vízbe tesszük.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Pészachi banántorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1721 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Pészachi banántorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
szótár