Habcsókkosárkák

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habcsókkosárkák
Eljárások: formázás, habverés, sütés
Adag: 1 tepsi (4 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 150 °C-ra (gáz 2. fokozat). A sütőlemezt béleljük ki sütőpapírral. Rajzoljunk 4, egyenként 9 cm átmérőjű kört a papírra. A tojásfehérjét öntsük tiszta, száraz, rozsdamentes acélból vagy üvegből készült tálba, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni. Elektromos habverővel verjük lágy habbá, fokozatosan adjuk hozzá a cukrot. Minden adag után alaposan verjük fel, amíg sűrű, kemény és fényes lesz, és a cukor teljesen feloldódik. Ne verjük túl.

2. Minden körbe tegyünk 1-2 evőkanál habot, és formázzuk 5 mm vastag körré. A megmaradt habot tegyük 1 cm-es csillagcsővel habzsákba. Ebből nyomva díszítsük a körök szélét ügy, hogy a kosárka pereme 1-2 cm magas legyen.

3. Süssük 30-35 percig, amíg aranybarnára pirul, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk, hogy a kosárkák a sütőben, nyitott ajtó mellett hűljenek ki. Amikor teljesen kihűltek, vegyük le a kosárkákat a tepsiről. Felhasználásig légmentesen elzárva tároljuk őket.

4. Az így elkészített kosárkákat ízlésünk szerinti töltelékkel megtölthetjük.

Habcsókkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Habcsókkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
google+