Gyümölcs habcsókban

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyümölcs habcsókban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg marcipán
4 db érett őszibarack
A díszítéshez:
ízlés szerint barna cukor
A tálaláshoz:
igény szerint fagylalt
vagy
igény szerint tejszín

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra (gáz 6. fokozat).

2. A barackokat vágjuk félbe, magozzuk ki, és hámozzuk meg. Ehhez a vágott felével lefelé tegyük egy tányérra a mosogatóba, és öntsünk rá előbb forró, majd hideg vizet. Azonnal szárítsuk meg, és húzzuk le a héját.

3. A marcipánt 4 kis golyóvá gyúrjuk, és a barackmagok helyére tesszük, majd a fél barackokat összeillesztjük. Állítsuk a barackokat lapos tűzálló tálba.

4. A tojásfehérjét tiszta, száraz tálban kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is, és azzal együtt dolgozunk tovább. Addig verjük, amíg fényes kemény hab lesz, és a cukor teljesen feloldódik.

5. A barackokat egyenletesen vonjuk be a tojáshabbal, figyeljünk, hogy mindenhol beborítsa őket. Egy villával mintázzuk meg a hab felületét. Szórjuk meg őket lágy barna cukorral, és tegyük a sütőbe 15-20 percre, amíg a tojáshab aranybarnásra sül. Óvatosan emeljük ki a barackokat. Tejszínnel vagy fagylalttal tálalhatjuk.

Gyümölcs habcsókban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2193 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
Gyümölcs habcsókban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen desszertek Nélkülözhetetlen desszertek
(Vince Kiadó, 2007)

Étkezés után általában mindenki izgatottan várja, vajon mi lesz a desszert. Ha barátai elismerésére vágyik, vagy szeretné, hogy családja ellágyult sóhajokkal fogadja, vagy ha egyszerűen csak szívesen kényezteti magát... bővebben...
pinterest