Írós túrótorta málnaöntettel



Elkészítés:
1. Olvasztott vajjal vagy olajjal kenjünk ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd az alját béleljük ki sütőpapírral. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat). A kekszet daráljuk meg, majd alaposan keverjük bele a vajat és 2 teáskanál reszelt citromhéjat. A masszát kanalazzuk a formába, és alaposan nyomkodjuk az aljára. Tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
2. Elektromos habverővel 2 perc alatt keverjük simára a ricottát. Fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojást. Keverjük simára az írót a kukoricaliszttel, majd fokozatosan adjuk a ricottakrémhez. Adjuk hozzá a mézet, a maradék reszelt citromhéjat és a citromlét. Öntsük a formába, és süssük 80 percig, vagy amíg megszilárdul a töltelék (tűpróba). Hagyjuk kihűlni, majd legalább 6 órára tegyek hűtőbe.
3. A málnaöntethez engedjük fel a mélyhűtött málnát, pár szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit keverjük simára a porcukorral. Ízlés szerint adjunk hozzá citromlét. A túrótortát szobahőmérsékleten, málnaöntettel kínáljuk, málnaszemekkel és porcukorral díszítsük.