Fűszeres hús olajbogyóval

Picadillo

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres hús olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
csésze zöld olívabogyó
½ kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt chilipaprika
½ csésze mazsola
2 db alma
50 dkg paradicsom
1 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A felaprított hagymát és az összezúzott fokhagymát az olajban megpirítjuk.

2. Beletesszük és megpirítjuk a húst (a csomókat villával szétnyomjuk).

3. Fokozatosan hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, a felkockázott almát és zöld paprikát, a leöblített mazsolát, a chilit és a fahéjat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és kis lángon, lefedve mintegy harminc percig főzzük.

4. Amikor a leve elfőtt, beletesszük az olajbogyót, és még egy rövid ideig főzzük. Rizzsel kínáljuk.

A jellegzetes aromájú, édes ízű fahéj egy kis trópusi örökzöld fa, illetve cserje kérge. Az egyik legrégebben ismert fűszer, már a Biblia is említi. Főként torták, sütemények és pudingok ízesítésére szolgál. A zsidó konyha, ahogyan szinte minden közel- keleti konyha, azonban lében készült húsok és baromfitöltelékek ízesítésere is használja.
Fűszeres hús olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1557 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Fűszeres hús olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
pinterest