Almával töltött kacsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Almával töltött kacsa
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 150-200 dkg-os pecsenyekacsa
2 gerezd fokhagyma
¼ kávéskanál őrölt bors
2 kávéskanál
A töltelékhez:
2 db alma
12 szem aszalt szilva
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál kristálycukor
1 db tojás

Elkészítés:

1. A kacsát kívül-belül bedörzsöljük a sóval és borssal összezúzott fokhagymával, majd villával óvatosan megszurkáljuk a bőrét.

2. Az előzőleg vízben áztatott szilvát durvára vágjuk, hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott almát, a tojást, a szitált zsemlemorzsát, a cukrot, és jól összekeverjük. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kacsa hasüregét, a nyílást fehér cérnával bevarrjuk.

3. A kacsát előmelegített, közép meleg sütőbe (200 °C) tesszük kb. 30 percre, majd mérsékeljük a hőfokot, és puhára sütjük, közben gyakran locsolgatjuk, szükség esetén vizet öntünk alá. Ha a kacsa zsíros, fokozatosan leszedjük mellőle a zsírt. Petrezselyemmel megszórt főtt burgonyával tálaljuk.

A kacsa felszeleteléséhez itt egy kis útmutató.

Ízletesebb lesz a kacsa, ha előző nap a bőrét bekockázzuk, alaposan besózzuk, lekenjük olajjal, s egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Száraz rozé illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Almával töltött kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 12623 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Almával töltött kacsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
recepttár