Konyakos mazsolával töltött körte

| Töltött sült körte receptek ,
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Konyakos mazsolával töltött körte
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db keményebb körte
másfél dkg vaj
1 teáskanál citromlé
5 evőkanál süteménymorzsa
A tálaláshoz:
igény szerint fagylalt
A töltelékhez:
igény szerint konyak
igény szerint mazsola
igény szerint vaj
igény szerint cukrozott narancshéj
igény szerint mandula
igény szerint alma

Elkészítés:

1. A körtéket éles késsel félbevágjuk. Egy teáskanállal kikaparjuk a magokat, és kidobjuk (1. kép).

2. A körték vágási felületét citrommal bekenjük, nehogy elszíneződjenek.

3. A két evőkanálnyi vajjal összekevert és konyakkal leöntött mazsolát, almát, mandulát és cukrozott narancshéjat összekeverjük az édes morzsával vagy összemorzsolt mandulás puszedlivel.

4. A félbevágott körtéken elosztjuk, a magház helyére kanalazzuk a keveréket (2. kép).

5. Egy-egy dupla alufóliára két-két félbevágott körtét teszünk, és jól megvajazzuk (3. kép).

6. A körtéket az alufóliába csomagoljuk, hogy jól zárjanak.

7. A csomagokat forró faszénparázs fölé a rácsra tesszük. 25-30 percig grillezzük, vagy míg a körte megpuhul.

8. A körtéket tányérokra tesszük. Adagonként 2 gombóc fagylalttal tálaljuk.

Konyakos mazsolával töltött körte Konyakos mazsolával töltött körte Konyakos mazsolával töltött körte
A körték helyett almákat is megtölthetünk a mazsolás töltelékkel, és ugyanígy grillezzük.
Ha a faszénparázs épp kihűlőfélben van, az alufóliás csomagokat közvetlen a faszénparázsra tesszük, és 25-30 percig grillezzük.
Konyakos mazsolával töltött körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1906 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Konyakos mazsolával töltött körte
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
google+