Ananász Pina Colada módra



Elkészítés:
1. Az ananászt nagyon éles késsel négyfelé vágjuk (1. kép), a kemény közepét eltávolítjuk, a leveleket rajta hagyjuk.
2. Az ananász héját levágjuk (2. kép). Az ananász negyedeket keresztben bevagdossuk.
3. A vajat egy serpenyőben folyamatosan keverve lassan felolvasztjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük az ananászt, és megszórjuk cukorral.
4. Az ananász leveleit alufóliába tekerjük (3. kép), hogy meg ne égjen, majd az ananászokat forró faszénparázs fölé a rácsra tesszük.
5. Kb. 10 percig grillezzük.
6. Az ananászok vágási felületét megszórjuk kókuszreszelékkel, és további 5-10 percig grillezzük, míg a gyümölcs tűzforró nem lesz.
7. Az ananászokat tányérra tesszük, a fóliát levesszük a levelekről. Egy kis kókuszízesítésű likőrt vagy rumot az ananászokra kanalazunk, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |