Ananász Pina Colada módra

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Ananász Pina Colada módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb ananász
5 dkg friss, reszelt kókuszdió
2 evőkanál rum
vagy
2 evőkanál kókuszlikőr
5 dkg vaj
2 és fél dkg nádcukor

Elkészítés:

1. Az ananászt nagyon éles késsel négyfelé vágjuk (1. kép), a kemény közepét eltávolítjuk, a leveleket rajta hagyjuk.

2. Az ananász héját levágjuk (2. kép). Az ananász negyedeket keresztben bevagdossuk.

3. A vajat egy serpenyőben folyamatosan keverve lassan felolvasztjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük az ananászt, és megszórjuk cukorral.

4. Az ananász leveleit alufóliába tekerjük (3. kép), hogy meg ne égjen, majd az ananászokat forró faszénparázs fölé a rácsra tesszük.

5. Kb. 10 percig grillezzük.

6. Az ananászok vágási felületét megszórjuk kókuszreszelékkel, és további 5-10 percig grillezzük, míg a gyümölcs tűzforró nem lesz.

7. Az ananászokat tányérra tesszük, a fóliát levesszük a levelekről. Egy kis kókuszízesítésű likőrt vagy rumot az ananászokra kanalazunk, és azonnal tálaljuk.

Ananász Pina Colada módra Ananász Pina Colada módra Ananász Pina Colada módra
A friss kókusznak van a legjobb íze ehhez az ételhez. Ha nincs, használhatunk szárított kókuszreszeléket is.
Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Ananász Pina Colada módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2118 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Ananász Pina Colada módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
most van szezonja