Panettone mascarponéval és eperrel

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Panettone mascarponéval és eperrel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet panettone
4 evőkanál mascarpone
22 dkg eper
3 dkg porcukor
6 evőkanál marsala bor

Elkészítés:

1. Az epret megtisztítjuk, felszeleteljük, tálba tesszük. Beletesszük a cukrot (1. kép), a Marsala bort és a fahéjat is.

2. Az epret beleforgatjuk a fahéjas cukorba, hogy jól bevonja. Legalább 30 percig a hűtőben hagyjuk hűlni.

3. Ha tálalásra kész, a panettone (olasz gyümölcskenyér) szeletek mindkét oldalát közepesen forró faszénparázs fölött kb. 1 percig grillezzük (2. kép), míg aranybarna lesz.

4. A gyümölcskenyereket a grillről levéve tányérokra tesszük. A tetejére mascarponét vagy más krémsajtot teszünk (3. kép), és beborítjuk az eperrel. Azonnal tálaljuk.

Panettone mascarponéval és eperrel Panettone mascarponéval és eperrel Panettone mascarponéval és eperrel
A mascarpone olasz, lágy krémsajt, krémes állagú, íze olyan mint a nagyon sűrű tejszíné. Beleolvad a panettonekenyérbe, és nagyon finommá teszi. Ha mascarpone sajt nem kapható, a sűrű tejföl vagy natúr tejszínkrémsajt jól helyettesíti.
Ha nincs otthon panettone kenyér, akkor grillezett teasüteményt kenjünk meg mascarponéval.

Panettone

Panettone
15 dkg mazsola
4 evőkanál langyos víz
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
1 csipet
5 db tojás
20 dkg vaj
1 db héja, reszelt citrom
1 evőkanál napraforgóolaj

Az élesztőt a langyos vízben kevés liszttel elkeverjük, majd 30 percig kelesztjük.

A lisztet, a cukrot, meg a sót összekeverjük, kis mélyedést alakítunk ki benne. Az elkészült élesztőt és a tojást beletesszük, az egészet egyenletes tésztává gyúrjuk.

A vajat feldaraboljuk, a citromhéjat, a kandírozott gyümölcsöt, valamint a mazsolát hozzáadjuk, és alaposan eldolgozzuk. A tésztát golyó alakúvá formázzuk, letakarjuk, meleg, huzatmentes helyen nyolc órán át kelesztjük. Ezután hosszúkás hengerré formázzuk, és alaposan kizsírozott kuglófsütő formába tesszük, és a tésztát további két órán át kelesztjük.

Felhasználáskor a sütőt 220 c-fokra előmelegítjük. A tészta tetejét kereszt irányban bevagdossuk, és a süteményt az előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Azonnal kiborítjuk, és sütőrácsra tesszük kihűlni. Felvágás előtt legalább 12 órát pihentetjük.

Panettone mascarponéval és eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2274 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Panettone mascarponéval és eperrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
recepttár