Karamellás gyümölcsnyárs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karamellás gyümölcsnyárs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db cikkekre vágott, keményebb körte
2 db édes alma
2 dkg olvasztott vaj
2 és fél dkg világos nádcukor
½ db citrom leve
A mártáshoz:
10 dkg nádcukor
6 evőkanál sűrű tejszín
12 dkg vaj

Elkészítés:

1. A desszertalmát és körtét kimagozzuk, cikkekre vágjuk (1. kép). A gyümölcsöket citromlébe forgatjuk, nehogy elszíneződjenek.

2. A cukrot összekeverjük a jamaicai szegfűborssal, és a gyümölcsökre szórjuk (2. kép).

3. A gyümölcsdarabokat nyársakra fűzzük.

4. A vajkaramellás mártáshoz a vajat és a cukrot egy serpenyőbe tesszük, és lassan kavargatva felmelegítjük, míg a vaj felolvad, a cukor feloldódik.

5. A serpenyőbe tesszük a tejszínt is (3. kép) és felforraljuk 1-2 percig forraljuk, aztán félretesszük.

6. Közben a gyümölcsnyársakat forró faszénparázs fölött kb. 5 percig grillezzük, gyakran forgatjuk, és kenegetjük az olvasztott vajjal, míg a gyümölcsök épp hogy megpuhulnak.

7. A gyümölcsnyársakat előmelegített tányérokra tesszük, és a kissé lehűtött vajkaramellás mártással leöntve tálaljuk.

Karamellás gyümölcsnyárs Karamellás gyümölcsnyárs Karamellás gyümölcsnyárs
Tálalás előtt tetszés szerint aprított dióval vagy mandulával szórjuk meg a gyümölcsnyársakat.
Ehhez az ételhez kemény almára van szükség - mint például a zöldalma vagy a Granny Smith. A puha alma és körte meglottyad sütés közben.
Karamellás gyümölcsnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Karamellás gyümölcsnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
szólj hozzá, értékelj