Karamellás gyümölcsnyárs



Elkészítés:
1. A desszertalmát és körtét kimagozzuk, cikkekre vágjuk (1. kép). A gyümölcsöket citromlébe forgatjuk, nehogy elszíneződjenek.
2. A cukrot összekeverjük a jamaicai szegfűborssal, és a gyümölcsökre szórjuk (2. kép).
3. A gyümölcsdarabokat nyársakra fűzzük.
4. A vajkaramellás mártáshoz a vajat és a cukrot egy serpenyőbe tesszük, és lassan kavargatva felmelegítjük, míg a vaj felolvad, a cukor feloldódik.
5. A serpenyőbe tesszük a tejszínt is (3. kép) és felforraljuk 1-2 percig forraljuk, aztán félretesszük.
6. Közben a gyümölcsnyársakat forró faszénparázs fölött kb. 5 percig grillezzük, gyakran forgatjuk, és kenegetjük az olvasztott vajjal, míg a gyümölcsök épp hogy megpuhulnak.
7. A gyümölcsnyársakat előmelegített tányérokra tesszük, és a kissé lehűtött vajkaramellás mártással leöntve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |