Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint konzerv, darabolt ananász
vagy
igény szerint friss, darabolt ananász
igény szerint friss, félbevágott sárgabarack
vagy
igény szerint konzerv sárgabarack
néhány szem konzerv eper
vagy
néhány szem friss eper
igény szerint darabolt kivi
igény szerint darabolt körte
igény szerint darabolt alma
igény szerint darabolt, friss banán
néhány gerezd darabolt, friss narancs
1 evőkanál citromlé
A csokoládémártáshoz:
5 dkg kocka étcsokoládé
2 evőkanál finomított melasz
5 dkg vaj
5 evőkanál kakaópor
A mártáshoz:
½ db narancs leve és reszelt héja
4 evőkanál folyékony méz

Elkészítés:

1. A csokoládémártáshoz egy kis serpenyőbe tesszük a vajat, csokoládét, kakaóport és a finomított melaszt. Lassan felmelegítjük a tűzhelyen vagy a grill szélén, folyamatosan keverve, míg az összes alapanyag elolvad, és jól elvegyül (1. kép).

2. A gyümölcsöket, ha kell, kimagozzuk, meghámozzuk, majd nagy falatokra vágjuk, vagy ha megfelelőbb, cikkekre. Az almát, körtét és a banánt citromlébe mártjuk, nehogy elszíneződjenek. A gyümölcsöket nyársakra fűzzük (2. kép).

3. A mártáshoz összekeverjük a mézet, narancslevet és héjat, lassan felmelegítjük, és bekenjük vele a gyümölcsöket (3. kép).

4. Meleg faszénparázs fölött 5-10 percig grillezzük a gyümölcsnyársakat. A csokoládémártással együtt tálaljuk, amibe mártogatjuk.

Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva
Ha az ananász bóbitájából könnyűszerrel ki tudunk húzni egy levelet, akkor biztosan érett. Ha túl érett, akkor barna színű, puha és könnyen benyomható. Vásárláskor nyugodtan próbáljunk meg kihúzni egy levelet.
Az ananász felülete nem barnul meg, ha vágási felülettel lefelé, cukorral meghintett tányérra tesszük. Így tároljuk a hűtőben is.
Elkerülhetjük a banán barnulását, ha hámozva vagy hámozatlanul 2 órával a felhasználás előtt hideg, citromos vízbe tesszük.
A citrusféléket - a belső fehér hártyával együtt - a következőképpen hámozzuk meg: a gyümölcsöt kettévágjuk, majd a tetejéről is levágunk egy szeletet. A nagyobbik vágott felületre fektetjük, és felülről lefelé vágva körbeszeleteljük.
Ha a faszénparázs túl forró, 15 cm magasra emeljük fölé a rácsot, vagy a szenet elterítjük, hogy csökkenjen a hőmérséklete. A nyársakat felhasználás előtt csak 1-2 órával készítjük el.
Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1419 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
pinterest