Gyümölcsnyársak csokoládémártásba mártogatva



Elkészítés:
1. A csokoládémártáshoz egy kis serpenyőbe tesszük a vajat, csokoládét, kakaóport és a finomított melaszt. Lassan felmelegítjük a tűzhelyen vagy a grill szélén, folyamatosan keverve, míg az összes alapanyag elolvad, és jól elvegyül (1. kép).
2. A gyümölcsöket, ha kell, kimagozzuk, meghámozzuk, majd nagy falatokra vágjuk, vagy ha megfelelőbb, cikkekre. Az almát, körtét és a banánt citromlébe mártjuk, nehogy elszíneződjenek. A gyümölcsöket nyársakra fűzzük (2. kép).
3. A mártáshoz összekeverjük a mézet, narancslevet és héjat, lassan felmelegítjük, és bekenjük vele a gyümölcsöket (3. kép).
4. Meleg faszénparázs fölött 5-10 percig grillezzük a gyümölcsnyársakat. A csokoládémártással együtt tálaljuk, amibe mártogatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |