Káposztás kugli

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Káposztás kugli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
5 csésze finomra vágott fehérkáposzta
2 kávéskanál
¾ csésze tisztított mandula
4 evőkanál mazsola
2 evőkanál porcukor
5 evőkanál burgonyaliszt
½ csésze víz
másfél csésze kockára vágott kenyér
5 evőkanál olvasztott vaj
A forma kikenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A káposztát megszórjuk a sóval, és harminc percig kis lángon pároljuk a vajon.

2. A kenyérkockákat leöntjük a megforrósított vízzel, kinyomjuk, majd összekeverjük a burgonyaliszttel, a cukorral és a felvert tojássárgájával. Beletesszük a mosott mazsolát és a finomra vágott mandulát. A masszát összedolgozzuk a megpárolt és kihűlt káposztával.

3. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, és a masszát kivajazott sütőformába öntjük. Előmelegített, közepes hőfokú (180 °C) sütőben aranysárgára sütjük (mintegy negyven perc).

A kugli híres hagyományos ünnepi étel. A neve nem a német die Kugel (gömb) szóból származik, ahogyan hinnénk, hanem a "kerek" jelentésű héber angol szóból. Eredetileg valóban kerek kuglikat sütöttek, de az idő múlásával a zsidó nők megfeledkeztek a név jelentéséről, és ma már mindenféle alakú kuglit készítenek. De a kuglinak nemcsak sokféle formája, hanem sokféle íze is lehet. Van burgonya, rizs és tészta alapú kugli, van édes és van pikáns, húsos és zöldséges, de ananászos vagy diós, mézes, mazsolás és almás is.
Káposztás kugli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3190 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Káposztás kugli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
facebook