Burgonyakugli

| Burgonyakugli receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyakugli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ csésze maceszliszt
6 db burgonya
2 kávéskanál
2 db tojás
6 evőkanál olaj
1 fej hagyma

Elkészítés:

1. A nyers burgonyát meghámozzuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a finomra vágott vagy reszelt hagymát, a maceszlisztet, az olajat, a tojást, a sót, és jól összekeverjük.

2. Előmelegített sütőben mérsékelt hőfokon megmelegítjük a tortaformát vagy a sütőtálat.

3. A tésztát a forró edénybe öntjük, és aranysárgára, ropogósra sütjük (kb. 45 perc).

Egyaránt kínálhatjuk önálló fogásként vagy köretként.

Azért, hogy a nyers burgonya ne barnuljon meg, hideg vízbe reszeljük. Ezt később kézzel kinyomjuk vagy salátacentrifugával eltávolítjuk belőle.
Vöröshagymát és burgonyát ne tároljunk egymás mellett, mert a hagymából felszabaduló gázok megrohasztják a burgonyát.
A kugli híres hagyományos ünnepi étel. A neve nem a német die Kugel (gömb) szóból származik, ahogyan hinnénk, hanem a "kerek" jelentésű héber angol szóból. Eredetileg valóban kerek kuglikat sütöttek, de az idő múlásával a zsidó nők megfeledkeztek a név jelentéséről, és ma már mindenféle alakú kuglit készítenek. De a kuglinak nemcsak sokféle formája, hanem sokféle íze is lehet. Van burgonya, rizs és tészta alapú kugli, van édes és van pikáns, húsos és zöldséges, de ananászos vagy diós, mézes, mazsolás és almás is.
Burgonyakugli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Burgonyakugli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
recepttár