Sajtos latkesz

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos latkesz
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél csésze reszelt sajt
1 csipet
1 csipet bors
3 db tojás
¼ csésze víz
½ csésze rétesliszt
3 evőkanál tej
2 evőkanál kristálycukor
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint meggylekvár

Elkészítés:

1. Az összes nyersanyagot - kivéve az olajat és a lekvárt - összekeverjük.

2. A masszából kanálnyi adagokat teszünk a forró olajba, és mindkét oldalukon aranysárgára sütjük.

3. A még meleg sajtos lepényekre meggy- vagy más pikáns ízű lekvárt kenünk, és forrón tálaljuk őket.

A sajtos latkesz a legendás Judit hőstettét idézi, aki nemcsak szép volt, hanem okos is. Amikor Nabukodonozor hadvezére Holofernész megkívánta őt, sós sajtot adott a férfinak, aki ettől igencsak megszomjazott. Ezért sok bort ivott, és mély álomba merült. Judit ekkor levágta a fejét, aztán pedig felmutatta Holofernész katonáinak Jeruzsálemben, akik vezérük sorsát látva rémülten elmenekültek.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Sajtos latkesz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2253 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Sajtos latkesz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
tippek, fortélyok