Rokfortos körtesaláta
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
néhány levél lollo-rosso saláta
néhány levél galambbegysaláta
néhány levél radicchio saláta
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
néhány szál metélőhagyma
Elkészítés:
1. A sajtot egy tálba tesszük, villával összetörjük (1. kép). A joghurtot fokozatosan belekeverjük a sajtba, hogy sima öntetet nyerjünk. Hozzáadjuk a snidlinget, és kicsit megborsozzuk.
2. A fodros salátát, a radicchiót és a galambbegysalátát összetépkedjük (2. kép). A salátaleveleket egy lapos tálon vagy tányérokon elrendezzük.
3. A körtét négyfelé vágjuk, a magházat kivágjuk, felszeleteljük.
4. A körteszeleteket a saláta tetején elrendezzük (3. kép).
5. Az öntetet a salátára csöpögtetjük, és néhány snidlingszállal körítjük. Azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Gazdaságosabb, ha vegyes salátaleveleket veszünk, és nem külön- külön salátaleveleket. Ha előre megmosott salátaleveleket veszünk, csak leöblítjük és konyhai törlőpapíron vagy salátacentrifugában megszárítjuk; vagy egy tiszta konyharuhában addig rázzuk, míg száraz lesz.
Ha külön tányérokra rendezzük a salátát, csábító előétel, ha egy nagy tálra tesszük, étvágygerjesztő dísz.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.