Májas burgonyaknis



Elkészítés:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Lereszeljük (kb. két csészényi lesz), és a gyúródeszkára öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a szitált grízzel elkevert lisztet, a burgonyalisztet, megreszelve a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és kemény tésztát gyúrunk belőle.
2. A csirkemájat az olajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni, ledaráljuk.
3. A tésztát kb. három centiméter vastagra nyújtjuk, és négy centiméteres oldalú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe mélyedést nyomunk, minden mélyedésbe egy-két kávéskanál tölteléket teszünk, és ízlés szerint díszítjük.
4. A tésztadarabokat olajozott sütőlapra fektetjük, megkenjük tojássárgájával, és közepes hőmérsékletű sütőben 20 percig sütjük.