Májas burgonyaknis

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Májas burgonyaknis
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
6 szem burgonya
¼ csésze gríz
¼ csésze liszt
1 fej hagyma
1 evőkanál burgonyaliszt
2 evőkanál olaj
2 db tojás
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
30 dkg csirkemáj
1 evőkanál olaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Lereszeljük (kb. két csészényi lesz), és a gyúródeszkára öntjük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a szitált grízzel elkevert lisztet, a burgonyalisztet, megreszelve a hagymát, sózzuk, borsozzuk, és kemény tésztát gyúrunk belőle.

2. A csirkemájat az olajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk kihűlni, ledaráljuk.

3. A tésztát kb. három centiméter vastagra nyújtjuk, és négy centiméteres oldalú négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe mélyedést nyomunk, minden mélyedésbe egy-két kávéskanál tölteléket teszünk, és ízlés szerint díszítjük.

4. A tésztadarabokat olajozott sütőlapra fektetjük, megkenjük tojássárgájával, és közepes hőmérsékletű sütőben 20 percig sütjük.

Ha nem egyforma burgonyákat főzünk, akkor a nagyobbakat villával szurkáljuk meg, hogy hamarabb megfőjenek, így egyszerre puhulnak meg a kisebbekkel.
A héjában főtt burgonyát gyorsabban hámozhatjuk, ha szűrőbe téve hideg vízzel leöblítjük.
Májas burgonyaknis
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1748 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
Májas burgonyaknis
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Zsidó konyha
Zsidó konyha
(Vince Kiadó, 2009)

Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett... bővebben...
lexikon