Gesztenyetorta pekándióval

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Gesztenyetorta pekándióval
Adag: 1 tortaforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
18 dkg pekándió
2 evőkanál juharszirup
A munkafelületre:
igény szerint sima liszt
A tésztához:
12 dkg sima liszt
1 csipet
8 dkg kockára vágott, hideg vaj
igény szerint hideg víz
A töltelékhez:
100 dkg édes gesztenyemassza
2 evőkanál vaj
3 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy 22 cm átmérőjű, levehető oldalú, hullámos szélű tortaformát. A lisztet átszitáljuk, turmixgépbe töltjük a sóval és a vajjal, majd finom morzsává keverjük. Nagy tálba öntjük, és összekeverjük kevés hideg vízzel, hogy összeálljon a tészta. Bőven lisztezett felületen a sütőformánál 8 cm-rel nagyobb körré nyújtjuk. A kinyújtott tésztával kibéleljük a sütőformát. A nyújtófát végiggörgetjük a sütőforma peremén, hogy a felesleges tésztát eltávolítsuk. A tészta üregét kibéleljük sütőpapírral, megtöltjük szárazbabbal, majd 30 percre behűtjük a hűtőben.

2. A tésztát kivesszük a hűtőből, és 190 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. Eltávolítjuk a sütőpapírt és a babot, majd a tésztát további 10 percre visszatesszük a sütőbe. Utána hagyjuk kihűlni.

3. A gesztenyepürét nagy tálba tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a gesztenyepüréhez keverjük. A kihűlt tésztába kanalazzuk, és 120 percig a hűtőben pihentetjük. A vajat a juharsziruppal felmelegítjük, majd amikor gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a pekándiót, 1-2 percig kevergetjük. Utána sütőpapírra terítjük, és hagyjuk kihűlni. A gesztenyekrémet a pekándiókkal díszítjük.

Gesztenyetorta pekándióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1892 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Gesztenyetorta pekándióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
facebook