Almás pite

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás pite
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A formához:
igény szerint vaj
A munkafelületre:
igény szerint sima liszt
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszínhab
A tésztához:
20 dkg sima liszt
10 dkg kockára vágott vaj
5 dkg átszitált porcukor
1 db reszelt, héja citrom
1 db kissé felvert tojás
3 evőkanál tej
A töltelékhez:
másfél dl méz
3 db alma
1 db reszelt, héja citrom
18 dkg fehér zsemlemorzsa
2 evőkanál citromlé
1 csipet frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, és belemorzsoljuk a vajat. Hozzákeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a tojássárgáját és a tejet. A tésztát enyhén lisztezett felületen gyorsan összegyúrjuk, majd 30 percig letakarva pihentetjük.

2. A tésztát kinyújtjuk 5 mm vastagra, és kibéleljük vele egy 20 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát.

3. A töltelékhez 2 alma magházát kivágjuk, mindkettőt lereszeljük. Hozzákeverünk 1 evőkanál citromlét a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a mézet, a zsemlemorzsát (lehet teljes kiörlésű is) és a fűszerkeveréket. Miután a tölteléket alaposan összekevertük, belekanalazzuk a formába.

4. A harmadik alma magházát is eltávolítjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük, és a szeleteket tetőcserépszerűen elrendezzük a tölteléken. Az almaszeleteket beecseteljük a maradék citromlével, majd megszórjuk a szerecsendióval. A 200 °C-ra előmelegített sütőben mintegy 35 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből, és tejszínhabbal tálaljuk.

Almás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1919 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Almás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
szólj hozzá, értékelj