Nyári puding

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Nyári puding
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg piros vegyes gyümölcs
6 szelet szikkadt, héja nélkül fehérkenyér
2 evőkanál málnalikőr
vagy
2 evőkanál ribizlilikőr
A tálaláshoz:
ízlés szerint habtejszín

Elkészítés:

1. A vegyes puha bogyós gyümölcsöt, (például ribizli, málna és szeder) a cukorral nagy fazékba tesszük, és takaréklángon, nagyon lassan felforraljuk, óvatosan kevergetve, amíg a cukor teljesen feloldódik. Változatlanul takaréklángon főzzük még 2-3 percig, hogy a gyümölcs levet engedjen, de még megtartsa a formáját. Ekkor adhatjuk hozzá a likőrt.

2. Egy 1 literes kerek tál alját és oldalát kibéleljük kenyérszeletekkel (érdemes a szeleteket formára vágni, hogy könnyebben tudjuk illeszteni). Belekanalazzuk a gyümölcsöt, és néhány kanálnyi kivételével a levét is.

3. A gyümölcs tetejét is kenyérszeletekkel borítjuk. A kenyérre egy tányért helyezünk, hogy lenyomja, majd a tálat 8 órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. A pudingot kifordítjuk egy tálra, és a félretett gyümölcslével bekenjük az esetleg fehéren maradt részeket. A pudingot tejszínhabbal tálaljuk.

Maradék kalácsból elkészítve még finomabb lesz, mint kenyérből készítve.
Nyári puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2034 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Nyári puding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
twitter