Trópusi túrótorta



Elkészítés:
1. Vékonyan kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral. A kekszet daráljuk finomra. Adjuk hozzá a vajat és a kókuszt, és alaposan gyúrjuk össze. Kanalazzuk a tortaformába, erősen nyomkodjuk a forma aljára, majd tegyük a hűtőbe hűlni.
2. A friss narancslét tegyük kis tűzálló tálba, a tetejére egyenletesen szórjuk rá a zselatint, és hagyjuk, amíg a zselatin megkocsonyásodik. Egy nagy lábosba öntsünk 4 cm magasságig vizet, forraljuk fel, vegyük le a tűzről, tegyük bele a zselatinos tálat (a víz az edény oldalának feléig érjen), és kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Hagyjuk hűlni.
3. Egy mély tálban 3 perc alatt keverjük simára a krémsajtot a cukorral. Adjuk hozzá a citromlét, a mangót és az ananászdarabkákat, végül a feloldódott zselatint.
4 A tejszínt verjük kemény habbá. Fémkanállal forgassuk a keverékbe. A krémet öntsük a tortaformába, a tetejét simítsuk le, és éjszakára tegyük a hűtőbe Tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal díszítve kínáljuk.