Csokoládégalléros túrótorta



Elkészítés:
1. Olvasztott vajjal vagy olajjal kenjünk ki egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, az alját és az oldalát béleljük ki sütőpapírral. Az összetört kekszet keverjük el az olvasztott vajjal, majd jó erősen nyomkodjuk a forma aljára, és tegyük a hűtőbe 10 percre, vagy amíg megszilárdul. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat).
2. Elektromos habverővel keverjük teljesen simára a krémsajtot a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyik tojás után keverjük teljesen simára a krémet. Adjuk hozzá a kakaóport a tejföllel, majd a kihűlt olvasztott csokoládét. Keverjük bele a Bailey's-t, és öntsük rá a keksz-alapra. Simítsuk el a tetejét, és tegyük be sülni 45 percre. Vegyük ki, és egy éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.
3. A tortát vegyük ki a formából, és tegyük tálcára. A magasságához adjunk hozzá még 5 mm-t. Vágjunk le egy ilyen széles és 75 cm hosszú sütőpapír csíkot. A felolvasztott, lehűtött fehér csokoládéval rajzoljunk nyolcas mintát a csíkra (1. kép). Amikor megszilárdult, kenjük be olvasztott étcsokoládéval a teljes csíkot (2. kép). Hagyjuk kicsit dermedni.
4. Csokoládés oldalával befelé tekerjük körbe a papírral a tortát (3. kép), és tartsuk a torta körül a papírt addig, amíg a csokoládé teljesen megdermed. Húzzuk le a papírt (4. kép). A torta tetejét tejszínnel, kakaóporral és porcukorral díszíthetjük.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |