Tejfölös sült túrótorta



Elkészítés:
1. Vékonyan vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, az alját béleljük ki sütőpapírral. Apróra törjük össze a kekszet - aprítógép híján tegyük műanyag zacskóba, és sodrófával törjük össze. A törmeléket öntsük mély tálba, adjuk hozzá a fűszereket és a vajat. Addig keverjük, amíg a keksz teljesen megpuhul. Jó erősen nyomkodjuk a forma aljára és az oldalára, mindenütt legyen egyenletes. Tegyük hűtőbe 20 percre, vagy amíg megszilárdul. A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra (gáz 4. fokozat).
2. A töltelékhez elektromos habverővel keverjük simára a krémsajtot. Adjuk hozzá a vaníliaeszenciát és a citromlét, majd keverjük megint simára. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindegyik tojás után keverjük teljesen simára. Óvatosan öntsük a tésztára. Süssük 45 percig, vagy amíg megszilárdul. Végezzünk tűpróbát, akkor jó, ha a beleszúrt hústű száraz marad.
3. A díszítéshez keverjük ki a tejfölt a vaníliaeszenciával, a citromlével és a cukorral. Simítsuk a meleg torta tetejére. Szórjuk meg szerecsendióval, és még 7 percre tegyük vissza a sütőbe. Kapcsoljuk ki a sütőt, és nyitott sütőben hagyjuk kihűlni a tortát. A teljes dermedésig tegyük hűtőbe. Eperrel díszíthetjük.