Káposztasaláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Káposztasaláta
Adag: 10-12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl majonéz
másfél dl sovány joghurt
4 szál sárgarépa
1 csepp Tabasco-szósz
2 evőkanál napraforgómag
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az öntethez egy kis tálban összekeverjük a majonézt, a joghurtot, a Tabasco-szószt, a sót, borsot (1. kép). Felhasználásig a hűtőben hagyjuk hűlni.

2. A káposztát először félbe, aztán negyedekbe vágjuk. A torzsáját kivágjuk, kidobjuk. A káposztát vékony szeletekre vágjuk (2. kép).

3. A sárgarépát meghámozzuk, és robotgéppel felaprítjuk, vagy durvára reszeljük.

4. A kaliforniai paprikát négyfelé vágjuk, a magját kivesszük, és a húsát vékony szeletekre vágjuk.

5. A zöldségeket egy nagy salátástálban összekeverjük. Ráöntjük az öntetet (3. kép), jól összekeverjük, hogy bevonja, lehűtjük.

6. Közvetlen tálalás előtt a napraforgómagot egy sütőlapra tesszük, és vagy a sütőben, vagy a grill alatt aranybarnára pirítjuk.

7. A napraforgómagokat rászórjuk a káposztasalátára, és tálaljuk.

Káposztasaláta Káposztasaláta Káposztasaláta
Egy kissé másfajta ízhez a következő hozzávalókat is kipróbálhatjuk: mazsola, szőlő, reszelt alma, aprított dió, sajtkockák vagy pirított mogyoró.
A káposztasalátát néhány nappal előre is elkészíthetjük. Hogy a napraforgómag biztosan ropogós legyen, csak a tálalás előtt szórjuk rá.

Majonéz

Majonéz
2 db tojás
5 dkg dijoni mustár vagy
1 teáskanál mustárpor
2.5 dl földimogyoró-olaj vagy
2.5 dl olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
1 teáskanál
ízlés szerint fehér őrölt bors

1. Minden hozzávalónak szobahőmérsékletűnek kell lennie. Egy nagy keverőtálat konyharuhára teszünk, hogy stabilan álljon. A tojássárgáját, a mustárt vagy púpozott evőkanál mustárport, fehérborsot és a sót beletesszük, és habverővel vagy kézi mixerrel összekeverjük (1. kép).

2. Folyamatos keverés mellett az olajat vékony sugárban belecsurgatjuk. Időnként abba kell hagyni a keverést, hogy az olaj a masszában feloldódjon, és krémes legyen (2. kép). Eddig a fázisig kb. 1 dl olajat számítsunk.

3. Ekkor a majonéz egyre sűrűbbé válik, ha belekeverjük az ecetet, újra hígabb lesz. A végén fokozatosan a maradék olajat is hozzáadjuk (3. kép).

4. A majonézt több ecettel vagy sóval is ízesíthetjük. 1-2 evőkanál forró vizet is adunk hozzá, ha megdermed, vagy a hozzávalók kicsapódnak.

5. Hűtőszekrényben 1 hétig eltartható.

Káposztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2864 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Káposztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
szólj hozzá, értékelj