Csirkemájsaláta

| , Csirkemájas zöldbabsaláta receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csirkemájsaláta
Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tisztított csirkemáj
10 és fél dkg zöldbab
3 evőkanál balzsamecet
7 és fél dkg zsázsa
¾ fej cikória
evőkanál olívaolaj
½ teáskanál friss, apróra vágott rozmaring
vagy
½ teáskanál szárított rozmaring

Elkészítés:

1. Forrásban lévő vízben 3 percig főzzük a zöldbabot, majd szűrjük le és tartsuk melegen. Közben forgassuk össze a májat az olívaolajjal és a rozmaringgal. Melegítsünk fel egy nagy teflonserpenyőt, és magas hőfokon süssük a májat 5-6 percig, amíg átsül és szép barna lesz. Akkor jó, ha a közepe még egy kicsit rózsaszín.

2. Rendezzük el a babot, a cikória leveleket és a zsázsát egy tál közepén, majd szedjük a tetejére a sült májat. A serpenyőbe, amelyben a májat elkészítettük, öntsük bele az ecetet, és hagyjuk a tűzön pár másodpercig, majd egyenletesen öntsük a salátánk tetejére.

Tálaljuk ropogós magvas kenyérszeletekkel.

Szuperegészséges, remek vas-, folsav- és C-vitamin-forrás, megfelel a napi ötszöri vitaminbevitel egyikének, zsírszegény.
Csirkemájsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1676 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Csirkemájsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
tippek, fortélyok