Fokhagymás kenyér
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Egy tálban jól összekeverjük a vajat, fokhagymát, petrezselymet és a borsot (1. kép).
2. A francia kenyeret vastag szeletekre vágjuk (2. kép).
3. A szeletek egyik oldalát megkenjük az ízesített vajjal, és egy alufólián a kenyeret újra összerakjuk (3. kép).
4. A kenyeret jól becsomagoljuk, és forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, míg a vaj megolvad, és a kenyér tűzforró lesz.
5. Sokféle ételhez köretként tálalhatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Ha a fokhagymát megsütjük, előjön édeskés íze. Ezért jól illik a fehér kenyérhez is.
Ízletes változatként minden kenyérszelet közé egy kis reszelt mozzarella sajtot szórunk. A kenyeret újra összeállítjuk, és 10-15 percig grillezzük, hogy a sajt épp hogy megolvadjon.
Néhány recept szerint a kenyeret nem kell teljesen átvágni, de könnyebb tálalni, ha átvágjuk. Egyszerűen megtartjuk a szeletek sorrendjét, és megvajazás után a kenyeret újra összeállítjuk.