Sütőtökbatyu chilivel és zöldcitrommal



Elkészítés:
1. A sütőtököt félbevágjuk, a magokat kikanalazzuk. A magokat leöblítjük, és félretesszük. A tököt vékony cikkekre vágjuk, meghámozzuk.
2. Egy nagy lábosban az olajat és a vajat együtt felmelegítjük, addig keverjük, míg elolvad. Belekeverjük a chiliszószt, a zöldcitrom héját és levét (1. kép).
3. A lábosba tesszük a sütőtökdarabokat és magokat, és beleforgatjuk az ízesített vajba (2. kép).
4. A keveréket négy dupla alufólián szétosztjuk (3. kép). A fóliát behajtjuk, hogy a sütőtökkeveréket belezárjuk.
5. A fóliabatyukat 15-25 percig grillezzük, míg a sütőtök megpuhul.
6. A fóliabatyukat előmelegített tányérokra tesszük. A csomagokat az asztalnál bontjuk ki, és azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |