Faszénparázson sült vegyes zöldség

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető olcsó
Faszénparázson sült vegyes zöldség
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb padlizsán
4 db cukkini
2 fej lilahagyma
4 db paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A mártáshoz:
7 és fél dkg vaj
2 teáskanál dióolaj
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 evőkanál almabor
vagy
4 evőkanál száraz fehérbor
A tálaláshoz:
1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés:

1. A padlizsánokat kettévágjuk (1. kép). A cukkinik végét levágjuk, és hosszában kettévágjuk. A hagymát vastag karikákra, a paradicsomokat félbevágjuk.

2. Az összes zöldséget sózzuk, borsozzuk (2. kép).

3. A mártáshoz a vajat az olajjal felolvasztjuk egy lábosban. Hozzáadjuk a fokhagymát, és lassú tűzön 1-2 percig pároljuk. A lábost levesszük a tűzről, és belekeverjük a bort vagy az almabort.

4. A zöldségeket a lábosba tesszük, és beleforgatjuk a mártásba (3. kép). Lehet, hogy több részletben kell a zöldségeket beleforgatni, hogy a mártás egyenletesen vonja be.

5. A zöldségeket kivesszük a mártásból, a maradékot megőrizzük. A zöldségeket olajozott rácsra tesszük, és közepesen forró faszénparázs fölött 15-20 percig grillezzük, közben a maradék mártással kenegetjük, és sütés közben egyszer vagy kétszer megfordítjuk.

6. A zöldségeket előmelegített tányérokra tesszük, balzsamecetet csöpögtetünk rájuk, és tálaljuk.

Faszénparázson sült vegyes zöldség Faszénparázson sült vegyes zöldség Faszénparázson sült vegyes zöldség
Télen a paradicsomot és paprikát úgy tárolhatjuk sokáig a hűtőben, ha darabonként becsomagoljuk szalvétába, és egy papírdobozba téve tesszük a hűtőszekrénybe. Hetekig eláll.
A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
A grillezett ételek kenegetéséhez hosszú nyelű ecsetet használjunk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Faszénparázson sült vegyes zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Faszénparázson sült vegyes zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
hírlevél