Színes zöldségnyárs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Színes zöldségnyárs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg erdei gomba
1 db kimagozott zöldpaprika
1 kisebb fej hagyma
A fűszeres olajhoz:
6 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
igény szerint fűszerkeverék
vagy

Elkészítés:

1. A kaliforniai paprikát 2,5 cm-es darabokra vágjuk (1. kép).

2. A hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, a gyökér felőli végét érintetlenül hagyjuk, hogy összetartsa a cikkeket (2. kép).

3. A kaliforniai paprikákat színük szerint, a hagymacikkekkel, a paradicsommal és a gombával váltakozva nyársra fűzzük.

4. A fűszeres olajhoz egy kis tálban összekeverjük az olajat, a fokhagymát és a szárított fűszernövényeket (3. kép). Bőségesen bekenjük vele a nyársakat.

5. Közepesen forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, közben kenünk még rá a fűszerezett olajból, és gyakran forgatjuk a nyársakat.

6. A zöldségnyársakat előmelegített tányérra tesszük. Diómártással, fokhagymás majonézzel vagy remuládmártással tálaljuk.

Színes zöldségnyárs Színes zöldségnyárs Színes zöldségnyárs
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
Ez a zöldségnyárs nagyon finom diómártással. A mártáshoz turmixgépben addig keverünk 12,5 dkg diót, míg sima pépet kapunk. Miközben a gép működik, hozzáadunk 1,5 dl tejszínt és 1 evőkanál olívaolajat. Ízlés szerint fűszerezzük. Vagy finomra aprítjuk a diót, és egy mozsárban péppé törjük. Összekeverjük a tejszínnel és az olajjal, majd fűszerezzük.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Színes zöldségnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1463 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Színes zöldségnyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
ételfotó