Faszénparázson sült padlizsán

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Faszénparázson sült padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb padlizsán
1 teáskanál szezámolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A pestóhoz:
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
½ csokor friss bazsalikomlevél
2 és fél dkg fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors
Az uborkamártáshoz:
½ teáskanál mentakrém
1 db darabolt kígyóuborka
másfél dl joghurt

Elkészítés:

1. A padlizsán szárát eltávolítjuk, majd hosszában 8 szeletre vágjuk (1. kép).

2. A szeleteket tányérra vagy vágódeszkára tesszük, és jól megsózzuk (2. kép), hogy kijöjjön belőle a kesernyés lé. Állni hagyjuk.

3. Közben elkészítjük a mártást. Összekeverjük az olíva- és a szezámolajat, borsozzuk, és félretesszük.

4. A pestóhoz turmixgépbe tesszük a fokhagymát, fenyőmagot, bazsalikomot és sajtot, és finomra vágjuk. Miközben a gép forog, vékony sugárban, fokozatosan beleöntjük az olajat. Ízlés szerint fűszerezzük.

5. A mentás uborkamártáshoz a joghurtot egy keverőtálba tesszük. A kb. 5 cm-es uborka magját eltávolítjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. A mentamártással együtt a joghurtba keverjük.

6. A padlizsánszeleteket leöblítjük, és konyhai törlőpapírral megszárítjuk. Megkenjük az olajos keverékkel (3. kép), és forró faszénparázs fölött kb. 10 percig grillezzük, egyszer fordítjuk meg. A padlizsánnak aranyszínűnek és puhának kell lennie.

7. A padlizsánszeleteket tányérra tesszük, és vagy az uborkamártással, vagy a pestóval tálaljuk.

Faszénparázson sült padlizsán Faszénparázson sült padlizsán Faszénparázson sült padlizsán
A feldarabolt besózott padlizsánt hagyjuk állni fél-egy órát, hogy a só kioldja belőle a keserű anyagokat. Legjobb ha egy szűrőbe tesszük, így a keserű lé azonnal lecsorog róla. Utána folyóvíz alatt mossuk le, s papírtörlővel töröljük szárazra.
A padlizsán nem a kés anyagától, hanem a levegőtől barnul be. Ezt elkerülhetjük, ha hámozása után azonnal ecettel vagy citromlével savanyított vízbe mártjuk.
Faszénparázson sült padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Faszénparázson sült padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
tippek, fortélyok