Diós rizspogácsa



Elkészítés:
1. Az olajat felmelegítjük egy lábosban, és a hagymát 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát (1. kép), és további két percig pirítjuk.
2. A lábost levesszük a tűzről, és belekeverjük a rizst, a zsemlemorzsát, diót, tojást (2. kép) és a mártásokat. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
3. A keverékből hat rizspogácsát formálunk, ujjunkkal összenyomjuk (3. kép). Legalább 30 percig hűtjük a hűtőben.
4. A rizspogácsák mindkét oldalát közepesen forró faszénparázs fölött, olajozott rácson 5-6 percig grillezzük. Egyszer fordítjuk meg, és gyakran kenegetjük olajjal.
5. Ha szeretjük, egy szelet sajtot teszünk a rizspogácsák tetejére 2 perccel a sütési idő vége előtt. A hagyma- és paradicsomkarikákat is grillezzük.
6. A grill szélén megpirítjuk a félbevágott szezámmagos zsemlét. A rizspogácsát a zsemlében tálaljuk a grillezett hagymával és paradicsommal.
![]() |
![]() |
![]() |