Diós rizspogácsa

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós rizspogácsa
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dkg apróra vágott dió
10 dkg zsemlemorzsa
35 dkg főtt barna rizs
1 csepp Tabasco-szósz
6 szelet sajt
10 dkg finomra vágott gomba
1 fej finomra vágott hagyma
1 db tojás
1 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A kenegetéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint szeletelt paradicsom
igény szerint szeletelt hagyma

Elkészítés:

1. Az olajat felmelegítjük egy lábosban, és a hagymát 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát (1. kép), és további két percig pirítjuk.

2. A lábost levesszük a tűzről, és belekeverjük a rizst, a zsemlemorzsát, diót, tojást (2. kép) és a mártásokat. Sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.

3. A keverékből hat rizspogácsát formálunk, ujjunkkal összenyomjuk (3. kép). Legalább 30 percig hűtjük a hűtőben.

4. A rizspogácsák mindkét oldalát közepesen forró faszénparázs fölött, olajozott rácson 5-6 percig grillezzük. Egyszer fordítjuk meg, és gyakran kenegetjük olajjal.

5. Ha szeretjük, egy szelet sajtot teszünk a rizspogácsák tetejére 2 perccel a sütési idő vége előtt. A hagyma- és paradicsomkarikákat is grillezzük.

6. A grill szélén megpirítjuk a félbevágott szezámmagos zsemlét. A rizspogácsát a zsemlében tálaljuk a grillezett hagymával és paradicsommal.

Diós rizspogácsa Diós rizspogácsa Diós rizspogácsa
Diós rizspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Diós rizspogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
cikkek