Vegetáriánus kolbászok

Adag: 9 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg konzerv tarkabab
5 ⅔ dkg finomra vágott gomba
11 és ¼ dkg friss zsemlemorzsa
11 és ¼ dkg reszelt cheddar sajt
1 teáskanál fűszerkeverék
½ db kimagozott, apróra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál napraforgóolaj
igény szerint fűszeres finomliszt
A kenegetéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint paradicsommártás
ízlés szerint karikára vágott, pirított hagyma
igény szerint zsemle

Elkészítés:

1. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, és a hagymát, gombát és kaliforniai paprikát puhára pároljuk.

2. Egy nagy keverőtálban áttörjük a leszűrt, leöblített babot (1. kép). Hozzáadjuk a hagyma, a gomba és a zöldpaprika keverékét, a zsemlemorzsát, a sajtot, a szárított vegyes fűszernövényeket és a tojássárgáját. Jól összekeverjük.

3. Ujjunkkal összenyomjuk a keveréket, és 8 kolbászt formálunk belőle (2. kép).

4. Mindegyik kolbászt megforgatjuk a fűszerezett lisztben (3. kép). 30 percig hűtjük.

5. Egy olajozott fólialapon, közepesen forró faszénparázs fölött 15-20 percig grillezzük a kolbászokat, gyakran forgatjuk, és kenegetjük az olajjal.

6. Középen szétvágjuk a zsemlét, és beleteszünk egy réteg pirított hagymakarikát. Beletesszük a kolbászt is, és fűszeres paradicsommártással tálaljuk.

Vegetáriánus kolbászok Vegetáriánus kolbászok Vegetáriánus kolbászok
Óvatosan forgassuk a kolbászt, nehogy eltörjön. Ha van dupla rácsunk, ezt olajozzuk meg, ebbe tegyük a kolbászokat és gyakran forgassuk és olajozzuk.

Paradicsommártás

Paradicsommártás
2 evőkanál paradicsompüré
200 dkg érett, friss paradicsom vagy
2 evőkanál olívaolaj
4 szál kakukkfű
10 dkg finomra vágott vöröshagyma
1 csipet cayenni bors
10 dkg kockára vágott szalonna
10 dkg kockára vágott sárgarépa
ízlés szerint

1. A friss paradicsomok tetejére kis keresztet vágunk. 10 másodpercre forrásban lévő vízbe, majd jéghideg vízzel teli tálba merítjük. Lecsepegtetjük, és éles, hegyes késsel kivágjuk a csumájukat, lehúzzuk a héjukat, felnegyedeljük, a magjaikat eltávolítjuk, a paradicsomhúst pedig darabokra vágjuk. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, feldaraboljuk.

2. Serpenyőben, közepes lángon, az olívaolajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, és fakanállal állandóan kevergetve éppen csak felhevítjük, hogy ne égjen oda. Beletesszük a sárgarépát, a hagymát meg a szalonnát, és óvatosan pirítjuk, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10 perc).

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kakukkfüvet és a babérlevelet, és időnként megkeverve, kis lángon, 30 percig főzzük (konzervparadicsom esetében hosszabb ideig). A mártást nagy szitán átszűrjük, közben fakanállal a lehető legtöbb folyadékot és gyümölcshúst is kinyomkodjuk belőle. Sóval, cayenne-i borssal ízesítjük. Forrón tálaljuk.

Vegetáriánus kolbászok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1542 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Vegetáriánus kolbászok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
tippek, fortélyok