Grillezett fokhagymás burgonyacikkek



Elkészítés:
1. A sütni való burgonyákat főzés előtt kefével jó alaposan lesikáljuk. Egy nagy lábosban vizet forralunk, és a burgonyát 10 percig előfőzzük. Leszűrjük, felfrissítjük hideg víz alatt, aztán megint leszűrjük.
2. A burgonyát vágódeszkára tesszük. Amikor már eléggé kihűlt, héjastól cikkekre vágjuk (1. kép).
3. Egy kis serpenyőben az olajat és a vajat a fokhagymával együtt felmelegítjük (2. kép). Lassan pároljuk, míg a fokhagyma elkezd barnulni, akkor levesszük a serpenyőt a tűzről.
4. A zsiradékba belekeverjük a fűszernövényeket, a sót és a borsot (3. kép).
5. A fűszernövényes keverékkel bekenjük a burgonyákat.
6. A burgonyacikkeket forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük, bőségesen kenegetjük a maradék fűszernövényes vajkeverékkel, míg a burgonya megpuhul.
7. A grillezett fokhagymás burgonyát előmelegített tányérokra tesszük, és előételként vagy köretként tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |