Ropogós burgonyahéjak



Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra vagy a gázt 6-os fokozatra. A sütni való burgonyát kefével lesikáljuk, majd villával megszurkáljuk, 60 percig sütjük, vagy amíg megpuhul. Vagy mikrohullámú sütőben magas fokozaton 12-15 percig sütjük.
2. A burgonyát félbevágjuk, a közepét kikaparjuk (1. kép), 0,5 cm vastag szélt hagyunk.
3. A burgonya belsejét olvasztott vajjal megkenjük (2. kép).
4. A burgonyahéjakat a vágási felülettel lefelé, közepesen forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük (3. kép). Megfordítjuk, és további 5 percig grillezzük, amíg ropogós lesz. Vigyázunk, hogy meg ne égjen.
5. A burgonyahéjakat sózzuk, borsozzuk, és még melegen tálaljuk.
6. Tetszés szerint különféle feltétekkel tölthetjük meg a héjakat. A fenti módon a burgonyahéjakat 10 percig grillezzük, aztán felfelé fordítva, megtöltjük szeletelt újhagymával, reszelt sajttal és szalámi-csíkokkal. További 5 percig grillezzük, míg a sajt olvadni kezd. Forrón tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |