Ropogós burgonyahéjak

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogós burgonyahéjak
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb tisztított burgonya
5 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A feltéthez:
5 dkg reszelt gruyere sajt
6 szál szeletelt újhagyma
5 dkg vékonyra szeletelt, csíkokra vágott szalámi

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra vagy a gázt 6-os fokozatra. A sütni való burgonyát kefével lesikáljuk, majd villával megszurkáljuk, 60 percig sütjük, vagy amíg megpuhul. Vagy mikrohullámú sütőben magas fokozaton 12-15 percig sütjük.

2. A burgonyát félbevágjuk, a közepét kikaparjuk (1. kép), 0,5 cm vastag szélt hagyunk.

3. A burgonya belsejét olvasztott vajjal megkenjük (2. kép).

4. A burgonyahéjakat a vágási felülettel lefelé, közepesen forró faszénparázs fölött 10-15 percig grillezzük (3. kép). Megfordítjuk, és további 5 percig grillezzük, amíg ropogós lesz. Vigyázunk, hogy meg ne égjen.

5. A burgonyahéjakat sózzuk, borsozzuk, és még melegen tálaljuk.

6. Tetszés szerint különféle feltétekkel tölthetjük meg a héjakat. A fenti módon a burgonyahéjakat 10 percig grillezzük, aztán felfelé fordítva, megtöltjük szeletelt újhagymával, reszelt sajttal és szalámi-csíkokkal. További 5 percig grillezzük, míg a sajt olvadni kezd. Forrón tálaljuk.

Ropogós burgonyahéjak Ropogós burgonyahéjak Ropogós burgonyahéjak
A burgonyahéjakat magukban is tálalhatjuk, de mártogatva még finomabbak. Kipróbálhatjuk a fűszeres paradicsommártást vagy a hummuszt.
Ropogós burgonyahéjak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1170 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Ropogós burgonyahéjak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
pinterest