Pácolt tofunyárs

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg tofu
8 kisebb gomba
2 db cukkini
A körítéshez:
igény szerint szeletelt citrom
A páchoz:
1 evőkanál dióolaj
½ teáskanál apróra vágott, friss kakukkfű
½ db citrom leve és reszelt héja
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ teáskanál apróra vágott, friss rozmaring

Elkészítés:

1. A páchoz egy lapos tálban összekeverjük a citromhéjat és -levet, a fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfüvet és az olajat.

2. A tofut (préselt szójasajt) leszűrjük, konyhai papírtörlővel megszárítjuk (1. kép), és kockára vágjuk. Beleforgatjuk a pácba, hogy jól bevonja. 20-30 percig marináljuk.

3. Közben kimagozzuk, és 2,5 cm-es darabokra vágjuk a kaliforniai paprikát. 4 percig forró vízben előfőzzük, hideg vízzel felfrissítjük (2. kép), és jól megszárítjuk.

4. Burgonyahámozóval a cukkini héjába csíkokat vágunk (3. kép). A cukkinit 2,5 cm-es darabokra vágjuk.

5. A tofut kivesszük a pácléből, a levet megtartjuk a kenegetéshez. A tofut a kaliforniai paprikával, a cukkinivel és a gombákkal váltakozva 8 nyársra fűzzük.

6. Közepesen forró faszénparázs fölött 6 percig grillezzük a nyársakat, forgatjuk, és kenegetjük a páccal.

7. A nyársakat előmelegített tányérokra tesszük, és citromszeletekkel körítve tálaljuk.

Pácolt tofunyárs Pácolt tofunyárs Pácolt tofunyárs
Ha a szabadtéri sütésnél egy marék cukrot szórunk a lángra, a parázs illatossá válik.
Grillezéskor a szárított fűszert közvetlenül a parázsra is szórhatjuk, mert ettől finom aromát kap a sült.
A tofu, azaz a szójakocsonya a japán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga.
Ha még fűszeresebben szeretjük, tegyünk a páclébe 1 evőkanál currykrémet, 2 evőkanál olajat és fél citrom levét.
Pácolt tofunyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
Pácolt tofunyárs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Barbecue és nyári saláták
Barbecue és nyári saláták
(Vince Kiadó, 2005)

A hagyományos barbecue-ételek receptgyűjteménye, lépésről lépésre. Ez az ötletekkel teli szakácskönyv 120 különféle ínycsiklandó barbecue- és salátareceptet ajánl. Külön fejezetek foglalkoznak a hallal és a tenger... bővebben...
pinterest