Cérnametélt darált hússal és gyömbérrel

| Húsos cérnametélt receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 1 cm-es gyömbérgyökér
30 dkg cérnametélt
2 evőkanál rizsbor
1 gerezd fokhagyma
1 szál póréhagyma
igény szerint olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A darált sertéshúst tálba tesszük és belekeverjük a rizsbor felét.

2. Wokban fél liter olajat forrósítunk, és négy adagban beletesszük a tésztát. 2-3 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, a felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn lecsöpögtetjük.

3. A wokban lévő olajat leöntjük, csak 2 evőkanálnyit hagyunk benne. Beletesszük a húst, és körös-körül megpirítjuk.

4. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott póréhagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, és további 2 percig sütjük.

5. Szójaszósszal és a maradék rizsborral meglocsoljuk, majd felöntjük egy pohár vízzel. Felforraljuk, majd nagy lángon 5 percig főzzük.

6. Hozzáadjuk a tésztát, és kb. 2 percig főzzük, amíg a nedvesség elpárolog.

Cérnametélt darált hússal és gyömbérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1126 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Cérnametélt darált hússal és gyömbérrel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
pinterest