Keralai tészta rákkal és kókusztejjel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Keralai tészta rákkal és kókusztejjel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg rizsmetélt
10 dl kókusztej
1 evőkanál rákpaszta
1 szál zöldhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
2 teáskanál kurkuma
2 teáskanál csípős pirospaprika
vagy
2 teáskanál chilipaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rákkrémbe belekeverjük a kurkumát, a csípős pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöldhagymát.

2. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük. Leszűrjük és félretesszük, belekeverünk kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.

3. Megforrósított olajon megpirítjuk a fűszeres rákkrémet, sóval ízesítjük. Felöntjük a kókusztejjel. Felforraljuk, majd kis lángon 10-15 percig főzzük, amíg besűrűsödik.

4. Közben a csirkemellfilét feldaraboljuk, és a garnélarákkal együtt sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük és belekeverjük a mártásba.

5. A tésztát tányérokba szétosztjuk és leöntjük a mártással.

Keralai tészta rákkal és kókusztejjel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Keralai tészta rákkal és kókusztejjel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár