Balinéz tészta rákkal és hagymával
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és félretesszük.
2. 2 evőkanál megforrósított olajon üvegesre párolunk 2 fej kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szárzellert vagy káposztalevelet és a háromféle paprikát. 2-3 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a borral és a szójaszósszal.
3. Belekeverjük a tésztát is és összemelegítjük.
4. Közben a maradék olajon ropogósra sütjük a maradék, karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a főtt garnélarákot és összepirítjuk.
5. A tésztát tányérokba szétosztjuk, megszórjuk a rákkal és a sült hagymával.