Balinéz tészta rákkal és hagymával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Balinéz tészta rákkal és hagymával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg főtt garnélarák
40 dkg tojásos cérnametélt
6 evőkanál olaj
3 evőkanál rizsbor
3 evőkanál szójaszósz
4 fej hagyma
néhány káposztalevél
vagy
2 szál szárzeller

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és félretesszük.

2. 2 evőkanál megforrósított olajon üvegesre párolunk 2 fej kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott szárzellert vagy káposztalevelet és a háromféle paprikát. 2-3 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a borral és a szójaszósszal.

3. Belekeverjük a tésztát is és összemelegítjük.

4. Közben a maradék olajon ropogósra sütjük a maradék, karikára vágott hagymát. Hozzáadjuk a főtt garnélarákot és összepirítjuk.

5. A tésztát tányérokba szétosztjuk, megszórjuk a rákkal és a sült hagymával.

Balinéz tészta rákkal és hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Balinéz tészta rákkal és hagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
recepttár