Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál zöldhagyma
75 dkg friss vegyes zöldség
52 és fél dkg spagetti
vagy
52 és fél dkg rizstészta
vagy
52 és fél dkg cérnametélt
másfél doboz konzerv sulyom
vagy
másfél doboz konzerv vízigesztenye
4 és fél evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
3 teáskanál Tabasco-szósz
3 evőkanál édes rizsbor
3 ¾ dl tyúkhúsleves
3 szelet friss gyömbérgyökér
4 és fél evőkanál kukoricakeményítő
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és félre tesszük.

2. Megforrósított olajon hirtelen megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, hozzáadjuk a friss gyömbért, majd meglocsoljuk a tabasco-mártással és felengedjük a levessel. 3 percig főzzük, majd a gyömbért eltávolítjuk.

3. A serpenyőbe beletesszük a megtisztított, felaprított, friss idényzöldségeket (pl.: sárgarépa, brokkoli, zöldborsó, káposzta) és a zöldhagymát is. További 5 percig sütjük.

4. A kukoricakeményítőt csomómentesre keverjük a borban. A húsos zöldségeket meglocsoljuk a szójaszósszal és a keményítős borral. Beletesszük a lecsöpögtetett sulymot is. Felforraljuk, majd a tésztára öntve tálaljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2019 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
lexikon