Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szál zöldhagyma
50 dkg friss vegyes zöldség
35 dkg spagetti
vagy
35 dkg rizstészta
vagy
35 dkg cérnametélt
1 doboz konzerv sulyom
vagy
3 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál Tabasco-szósz
2 evőkanál édes rizsbor
2 és fél dl tyúkhúsleves
3 szelet friss gyömbérgyökér
3 evőkanál kukoricakeményítő
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és félre tesszük.

2. Megforrósított olajon hirtelen megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, hozzáadjuk a friss gyömbért, majd meglocsoljuk a tabasco-mártással és felengedjük a levessel. 3 percig főzzük, majd a gyömbért eltávolítjuk.

3. A serpenyőbe beletesszük a megtisztított, felaprított, friss idényzöldségeket (pl.: sárgarépa, brokkoli, zöldborsó, káposzta) és a zöldhagymát is. További 5 percig sütjük.

4. A kukoricakeményítőt csomómentesre keverjük a borban. A húsos zöldségeket meglocsoljuk a szójaszósszal és a keményítős borral. Beletesszük a lecsöpögtetett sulymot is. Felforraljuk, majd a tésztára öntve tálaljuk.

Tyúkhúsleves

Kép nélkül
1 db 200 dkg-os tyúk vagy
1 db 200 dkg-os egész csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 db burgonya
1 szál fehérrépa
2 szál sárgarépa
igény szerint cérnametélt vagy
igény szerint apró tészta
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

1. Minden megtisztított hozzávalót és az egész csirkét fazékba tesszük. Felöntjük vízzel. A levest 2-3 órát főzzük.

2. A húsokat, csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük. Kihűtjük, a felszínén összegyűlt zsiradékot leszedjük.

3. A levesben személyenként 2-3 evőkanál apró szemű tésztát vagy cérnametéltet főzünk ki. Ha tartalmasabban akarjuk adni, húsdarabokkal, a zöldségek közül a sárga- és fehérrépával és a burgonyával együtt tálaljuk.

4. A leszűrt leves befagyasztható, krémlevesek készítéséhez is felhasználható.

Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1186 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
Kínai cérnametélt hússal és zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta és rizs , , ,
Tészta és rizs
(Kossuth Kiadó, 2007)

A több mint 600 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. Ebben a kötetben a sokféle főtt, rakott, töltött és csőben sült tészta- és változatos módon... bővebben...
szólj hozzá, értékelj