Mascarpone-krém

Mascarponekrém

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mascarpone-krém
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg mascarpone
12 dkg amaretti
4 db szétválasztott tojás
4 evőkanál Maraschino likőr
vagy
4 evőkanál Amaretto likőr
A díszítéshez:
ízlés szerint pirított, szeletelt mandula

Elkészítés:

1. A mandulás kekszet fagyasztózacskóba tesszük, és sodrófával morzsásra törjük. A morzsát tálba szórjuk, meglocsoljuk a likőrrel, és félretesszük.

2. Közben nagy tálban a tojássárgáját a kristálycukorral fehéredésig keverjük. Beleforgatjuk a mascarponét és a likőrrel meglocsolt kekszmorzsát.

3. A tojásfehérjét tiszta, zsírmentes tálban kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe. Szétosztjuk 4 fagylaltkehelybe, és 60-120 percre behűtjük. Tálalás előtt meghintjük pirított mandulával.

Mascarpone-krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2752 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Mascarpone-krém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
tippek, fortélyok