Krémes csokoládépuding

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Krémes csokoládépuding
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál kockára vágott vaj
3 evőkanál víz
másfél evőkanál narancslé
2 db , szétválasztott tojás
3 evőkanál kristálycukor
½ mokkáskanál borkősav
6 evőkanál zsíros tejszín
A pisztáciás-narancsos pralinéhoz:
6 dkg hámozott pisztácia
1 nagy reszelt, héja narancs
igény szerint kukoricaolaj
A tálaláshoz:
ízlés szerint cikkekre vágott narancs

Elkészítés:

1. A csokoládét (legalább 70% kakaótartalmú) a narancslével és a vízzel folytonosan kevergetve takaréklángon megolvasztjuk egy kis lábosban. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, majd áttöltjük egy tálba. A tojássárgájákat felverjük, majd a csokoládéhoz keverjük.

2. Egy tiszta tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a borkővel, majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot - minden kanálnyi cukor után alaposan felverjük, míg sűrű, fényes habcsókmasszát kapunk. Előbb 1 evőkanálnyit jól belekeverünk a csokoládékrémbe, majd a teljes mennyiséget beleforgatjuk.

3. Egy másik tálban a tejszínt habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokoládékrémbe. A krémet üvegtálkákba, borospoharakba vagy egy nagy tálba kanalazzuk. Lefedjük frissen tartó fóliával, és legalább 4 órára behűtjük.

4. A grillázshoz vékonyan kiolajozunk egy sütőlemezt. Egy kis serpenyőben, közepes lángon melegítjük a cukrot a sótlan pisztáciával. Ha a cukor kezd olvadni, óvatosan keverjük, amíg karamellizálódik. A pisztáciás karamellt a sütőlemezre öntjük, és meghintjük a narancshéjjal. Miután kihűlt és megszilárdult, darabokra törjük. Közvetlenül a tálalás előtt a csokoládépudingra szórjuk a grillázst, és narancscikkekkel díszítjük.

Krémes csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 773 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
Krémes csokoládépuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2008)

A vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásokat latba vetve, lelkesen kreálnak egész... bővebben...
most van szezonja