Vegyes grillnyárs



Elkészítés:
1. A bárányfilét egyforma darabokra vágjuk. A veséről a hártyát lehúzzuk. A közepét kivágjuk, és a feleket újra kettévágjuk.
2. A vastag, rövid kolbászokat középen megcsavarjuk, és félbevágjuk (1. kép).
3. A kés hátával lesimítjuk a baconszeleteket.
4. A szalonnába tekerjük a kolbászokat, vagy csak a szalonnát tekerjük fel (2. kép). A bárányt, kolbászt, szalonnát és a vesét nyársra fűzzük.
5. A mártáshoz összekeverjük az olajat, a citromlevet, a fűszernövényeket, és felhasználásig állni hagyjuk.
6. A nyársakat forró faszénparázs fölött 8-10 percig grillezzük, közben gyakran forgatjuk és kenegetjük a mártással.
7. A paradicsomot és a gombát nagy darabokra vágjuk, és külön nyársakra fűzzük fel (3. kép), majd a hús mellett 5 percig grillezzük, gyakran forgatjuk és kenegetjük.
8. A húsos nyársakat tányérokra tesszük, és a paradicsomos és gombás nyársakkal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |